De komst van Heaven's veulen

We schrijven 30 april 2017, wat zien we bij ons paard Heaven … ? Ja hoor, ze begint te kegelen (er hangen witachtige druppels in de vorm van een kegeltje aan de uiers van de merrie). Dat betekent dat Heaven binnen de 24 en 48 uur kan bevallen!

Dit was al erg spannend en nog meer in combinatie met de bedrijvigheid van de laatste week voor onze grote opening. We deden Heaven het birth alarm aan en vervolgens was het afwachten. Merries bevallen meestal ’s nachts dus wij stonden ook paraat voor nachtdienst ;-) Elk uur controleerden we of de geboorte was aangebroken.

Dinsdagmorgen 2 mei was het dan zover. Om 5.35 uur 's ochtends ging het alarm af en stormden we naar beneden om de bevalling te kunnen meemaken. Luc liep de weide op om te checken of alles ok was en Linda stond klaar met de telefoon in de hand om dierenarts Wim Janssen te bellen voor het geval er iets mis zou zijn. Maar onze flinke Heaven is op vijf minuten tijd bevallen van een prachtige merrie veulen. We noemen haar onze Little Princess

maandag, 15 mei 2017